Skumbrė – ši mėsa pasižymi dideliu sveikųjų riebalų ir polinesočiųjų rūgščių Omega 6 ir Omega 3 kiekiu, vitaminais E, D, B ir A. Skumbrė taip pat yra gausus fosforo ir kalcio, taip pat vario ir cinko šaltinis.
Be to, jos mėsoje gausu vertingų vitaminų ir mineralų bei aminorūgščių.
Su vitaminu A: teisingai regėjimo funkcijai
- Su vitaminu D3: stipriems sąnariams ir kaulams
- Su vitaminu E: sveikai širdžiai, virškinimo sistemai ir stipriems raumenims
- Su vitaminu B6: baltymų, riebalų ir angliavandenių apykaitai, raudonųjų kraujo kūnelių susidarymui ir tinkamam imuninės sistemos veikimui.
- Su taurinu: normaliai širdies, smegenų, imuninės, reprodukcinės ir nervų sistemos veiklai
- Su geležimi: anemijos prevencijai
- Su manganu: normaliam kaulų vystymuisi, kraujospūdžiui, nervų ir raumenų sistemos veiklai palaikyti.
- Su jodu: normaliai skydliaukės veiklai palaikyti
- Su cinku: sveikai odai ir kailiui puoselėti